noiembrie 9, 2023

Alegerea unui sistem de casă inteligentă – de ce producătorii nu mai susțin dispozitive

Multe companii încetează să mai ofere suport pentru dispozitivele pentru case inteligente la 2-3 ani de la lansarea lor

Potrivit cercetării companiei britanice „Which?”, o parte dintre dispozitivele pentru locuințe inteligente rămân fără suport din partea producătorului după 2-3 ani de la lansare. Acesta este cel mai adesea cazul unor produse precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, televizoare, frigidere smart – adică aparate mari și, prin urmare, destul de scumpe, care sunt achiziționate pentru o perioadă lungă de timp.

Rezultatele sondajului au arătat o mare diferență în ceea ce privește durata de timp în care producătorii sunt dispuși să ofere asistență pentru aparatele lor. De exemplu, Beko a indicat o perioadă de până la 10 ani, iar Samsung și LG – 24 de luni.

În același timp, mai mult de jumătate dintre mărcile intervievate fie nu au răspuns deloc la întrebarea privind perioada de asistență, fie au preferat să răspundă cu o formulare restrânsă. Acest lucru poate indica faptul că aparatele electrocasnice inteligente mari nu mai beneficiază de asistență mult înainte de încheierea ciclului lor de viață. De exemplu, pentru aceeași mașină de spălat este de 11 ani.

Sondajele efectuate în rândul cumpărătorilor de dispozitive smart arată că perioada de asistență este unul dintre argumentele cheie pentru aceștia atunci când iau o decizie de cumpărare.

Încetarea asistenței nu reprezintă doar o lipsă de actualizări de software, ci și o potențială amenințare la adresa securității. Infractorii cibernetici pot detecta un aparat vulnerabil, cum ar fi un televizor, și pot instala programe malware pe acesta, pentru a îl include într-o rețea de spam.

Gadgeturi smart de la Ecodom

Nu trebuie să cumpărați aparate mari și scumpe pentru a vă face viața confortabilă.

Micile gadgeturi smart, cum ar fi senzori, prize inteligente, termostate, relee, vă permit să organizați un ecosistem de casă inteligentă fără o investiție mare. Acestea nu necesită actualizări de software la fel de des ca dispozitivele mai mari, astfel încât sistemul de securitate rămâne actualizat pentru mai mult timp.

Magazinul online Ecodom oferă utilizatorilor soluții simple pentru o casă inteligentă, care nu numai că vor aduce confort în viața dumneavoastră, dar vor garanta și siguranța familiei dumneavoastră. Folosiți o tehnologie dovedită pentru casa dumneavoastră inteligentă – alegeți dispozitivele smart de la Ecodom.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes