septembrie 19, 2023

Casă inteligentă: controlul ventilației și controlul mucegaiului în casă

Controlul ventilației este una dintre funcțiile importante ale casei inteligente din Moldova, care nu numai că vă permite să creați condiții confortabile în interiorul casei, dar ajută și la eliminarea condensării excesive a geamurilor din plastic, previne apariția mucegaiului.

Ventilația este procesul de introducere a aerului proaspăt într-o încăpere și de eliminare a aerului rezidual din aceasta. Controlul ventilației cu integrare într-o casă inteligentă vă permite să configurați și să reglați automat nivelul schimbului de aer din încăpere, să mențineți un nivel optim de umiditate și temperatură în interiorul casei, ceea ce contribuie la sănătatea și bunăstarea locatarilor. Este important faptul că dispozitivele inteligente, cum ar fi recuperatoarele wi-fi, vă permit să faceți acest lucru cu ferestrele închise, fără curenți de aer.

Configurarea corectă a sistemului de ventilație poate reduce consumul de energie necesar pentru a menține condiții confortabile în interior.

Dacă instalați o casă inteligentă de la Tuya Smart Moldova, puteți sincroniza sistemul de ventilație cu senzorii de temperatură și umiditate sau puteți seta un temporizator. Apoi, oprirea automată a ventilatorului atunci când funcționarea acestuia nu este necesară în funcție de datele senzorilor optimizează consumul de energie electrică.

Magazinul online Ecodom oferă consumatorilor moldoveni dispozitive inteligente pentru casa inteligentă simplu de instalat și configurat.

Recuperatorul de aer Wi-Fi EcoPair generația a II-a se conectează direct la rețeaua Wi-Fi de acasă, fără controlere și gateway-uri intermediare.

Unul dintre avantajele controlului de ventilație al SmartHome este posibilitatea de control de la distanță. Cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete, este ușor să controlați funcționarea recuperatorului prin intermediul aplicației Smart Life Moldova: reglați modurile de funcționare și modificați setările în funcție de necesitățile curente. Acest lucru este util mai ales dacă sunteți plecat de acasă, dar doriți ca aerul din interior să fie proaspăt și plăcut când vă întoarceți.

Cum poate fi integrat un recuperator de aer Wi-Fi într-o casă inteligentă?

Un recuperator de aer este un dispozitiv utilizat pentru ventilarea încăperilor cu recuperare de căldură. Recuperatorul de aer Wi-Fi EcoPair II permite menținerea unui microclimat confortabil în interiorul casei prin recuperarea căldurii din aerul evacuat și transferul acesteia către aerul proaspăt din exterior. Recuperătorul vă va permite, de asemenea, să eliminați mucegaiul și umezeala din casa sau apartamentul dvs. Un recuperator de aer poate ventila o suprafață de aproximativ 50 m2. Pentru apartamentele cu o cameră, în majoritatea cazurilor, o unitate este suficientă. Recuperatoarele inteligente sunt capabile să se sincronizeze între ele prin intermediul unui canal radio pentru o mai mare eficiență sau să lucreze împreună cu diferiți senzori. De exemplu, o unitate funcționează doar în modul de alimentare și alta doar ca ventilație de evacuare.

Recuperatorul poate îndeplini, de asemenea, funcția de purificare a aerului dacă în recuperator este instalat un filtru din clasa F7. Aceste filtre sunt utilizate în sistemele de ventilație și de aer condiționat pentru a capta particulele și poluanții din aer. Această clasă de filtre este capabilă să capteze particule mari de praf, polen și păr. Aceste filtre reduc ușor debitul de aer (până la 40m3/h), dar ajută la reducerea cantității de alergeni din aer, astfel încât sunt indispensabile pentru persoanele cu alergii sau astm.

Eficacitatea de recuperare a căldurii în cazul recuperatorului de aer Wi-Fi EcoPair II este de până la 97% atunci când aerul exterior este adus în interior. Acest lucru reduce semnificativ solicitarea sistemului de încălzire în timpul iernii.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes