decembrie 12, 2023

Tyua Smart: o prezentare generală a ecosistemului de case smart

Pentru a transforma un set de dispozitive individuale într-un sistem casnic inteligent este necesară conectarea acestora într-o singură rețea.

Tuya Smart este una dintre cele mai populare platforme Internet of Things (IoT). Tuya nu produce ea însăși niciun aparat casnic inteligent, dar oferă o platformă pentru consumatori, mărci de aparate inteligente, producători de echipamente și comercianți cu amănuntul.

Platforma include cipuri electronice și o aplicație pentru smartphone-uri, cu ajutorul căreia dispozitivele inteligente de la diferiți producători se pot conecta la Tuya Cloud. În acest fel este creat circuitul casei inteligente.

Pe baza Tuya, producătorii își pot dezvolta propriile versiuni de aplicații pentru case inteligente.

Istoria companiei Tuya

Compania Tuya Smart a fost înființată în 2014 în China și s-a concentrat inițial pe consumatorul asiatic și pe SUA, dar de-a lungul timpului a câștigat popularitate și în Europa. În prezent, compania este liderul pieței globale în industria caselor inteligente bazate pe tehnologia cloud, cu peste 180.000 de clienți din 190 de țări și birouri în SUA, Germania și India.

Unul dintre avantajele importante ale Tuya este capacitatea de a susține o mare varietate de dispozitive, indiferent de produs, protocol de comunicare, regiune sau producător. Tuya are peste 500 de produse de la producători din întreaga lume, iar acest număr este în continuă creștere în fiecare zi.

Avantajele platformei

Aplicația Tuya Smart vă permite să vă accesați dispozitivele de casă inteligentă de oriunde din lume. Puteți configura scenarii personalizate, puteți porni și opri dispozitivele și puteți vedea în timp real istoricul în jurnalele dispozitivelor.

Notificările push convenabile vă ajută să nu ratați evenimente importante, cum ar fi activarea senzorilor de mișcare sau de apă.

Majoritatea dispozitivelor nu necesită un gateway suplimentar. Toate comenzile se efectuează prin rețeaua Wi-fi prin intermediul aplicației Tuya.

Platforma acceptă integrarea cu alte ecosisteme de case inteligente: HomeAssistant, Xiaomi MiHome, precum și cu cele mai populare servicii de control vocal: Google Assistant, Amazon Alexa.

Dezavantajele platformei

Toate elementele ecosistemului interacționează între ele în cadrul sistemului Tuya Cloud, ceea ce înseamnă că este nevoie de internet pentru ca scenariile să funcționeze.

Absența internetului va permite doar ca dispozitivele să funcționeze independent unele de altele.

De la ce să începi lucrul cu Tuya

Interfața aplicației Tuya este simplă și intuitivă pentru orice utilizator. Pentru a crea un ecosistem, nu aveți nevoie de cunoștințe speciale sau de un expert. Este suficient să descărcați aplicația pe smartphone, să vă înregistrați și să vă conectați.

Pentru a adăuga un dispozitiv, trebuie să parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți fila „”Casa Mea”.
  2. Faceți clic pe butonul ” Adăugare dispozitiv” și selectați din listă dispozitivul care urmează să fie conectat: senzor, priză, cameră inteligentă etc.
  3. Urmați instrucțiunile de pe ecran.
  4. Când aplicația găsește dispozitivul și îl adaugă în listă, utilizatorul va putea controla dispozitivul și crea scenarii.

Dispozitive inteligente pentru ecosistemul Tuya Smart în Moldova

Magazinul online Ecodom vă oferă tot ce aveți nevoie pentru o casă inteligentă cu suport pentru controlul prin Tuya Smart.

  • Prizele inteligente vor contribui la controlul consumului de energie al aparatelor electrice.
  • Camerele video Wi-Fi vor monitoriza casa atunci când proprietarul este plecat și vor ajuta la supravegherea copiilor și a persoanelor în vârstă.
  • Senzorii vă vor avertiza în caz de inundații și incendii, precum și vă vor avertiza dacă un intrus intră în casă.
  • Termostatele inteligente vor ajuta la reglarea temperaturii din casă.
  • Servomotoarele pentru perdele și jaluzele vă vor permite să deschideți și să închideți ferestrele fără să vă ridicați din pat.

Casa inteligentă în Moldova este o modalitate accesibilă de a face viața mai confortabilă.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes