februarie 16, 2023

Cum să alegi un sistem „casă inteligentă” pentru apartamentul închiriat?

Închirierea unui apartament – o soluție des întâlnită printre studenți, familii tinere și persoane care s-au mutat în alt oraș pentru a munci. „Să personalizezi” un apartament închiriat după gusturile tale înseamnă să ai probleme cu proprietarul. Dar este ușor să folosiți soluții smart home gata făcute pentru a vă face locuința închiriată mai confortabilă. Nu sunt necesare lucrări complicate de instalare.

Aplicația SmartLife/Tuya Smart, pe care o instalați pe smartphone, este tot ce aveți nevoie pentru a adăuga și combina dispozitivele din casă într-un singur sistem. În cazul în care în casă sunt instalați diverși senzori, controlul prizelor, aplicația permite configurarea unei varietăți de scenarii pentru aparate, protejând apartamentul de posibile daune și chiriașii de risipă de bani.

Cu ajutorul aplicației, puteți

  • controla consumul de energie electrică atunci când sunteți plecat de acasă;
  • preveni inundarea apartamentului în cazul unei scurgeri;
  • preveni scurgerile de gaz;
  • – să cunoașteți când vă vizitează proprietarului atunci când dvs. sunteți plecat, etc.

La ce să atrageți atenția

Atunci când selectați dispozitivele care urmează să fie incluse în sistem, acordați atenție următoarelor puncte:

  • cumpărați dispozitive de la producători acreditați care sunt concepute pentru un singur ecosistem casnic;
  • alegeți dispozitive care pot fi îndepărtate cu ușurință la mutare (senzori montați la suprafață, prize de curent);
  • favorizați componentele care combină mai multe funcții, de exemplu, senzor de temperatură și umiditate, lampă inteligentă + încărcare fără fir, interfon + apel video.

Senzori pentru „casa inteligentă”

Majoritatea senzorilor pot fi instalați și îndepărtați rapid, deoarece sunt fixați pe perete fie cu un șurub, fie cu o bandă adezivă cu două fețe.

Senzorii Wi-Fi de deschidere a ușii pot detecta intrările neautorizate și pot detecta dacă proprietarul a intrat sau nu în apartament în timp ce chiriașii sunt plecați. Atunci când ușa este deschisă, o notificare push va fi trimisă pe smartphone-ul dumneavoastră.

Detectoarele de scurgeri Wi-Fi pot ajuta la prevenirea inundațiilor într-un apartament. Instalați-le în locurile în care este cel mai probabil să se acumuleze apa în cazul unei scurgeri, cum ar fi sub chiuveta din bucătărie și baie și lângă mașina de spălat. În cazul în care există o scurgere, o notificare va fi trimisă pe smartphone-ul dumneavoastră.

Dacă combinați un senzor de scurgere cu un dispozitiv de acționare Wi-Fi pentru a închide alimentarea cu apă, veți obține un adevărat sistem de protecție împotriva scurgerilor. Sistemul va funcționa în conformitate cu un scenariu prestabilit, fără intervenție umană: dacă senzorul este declanșat, dispozitivul de acționare va opri alimentarea cu apă.

Senzorii de mișcare Wi-Fi pot fi setați astfel încât luminile «inteligente » să se aprindă și să se stingă în funcție de prezența unor persoane în cameră.

Prize și relee inteligente

Pentru locuințele închiriate, vă recomandăm să alegeți prize Wi-Fi deasupra capului. Nu este nevoie să fie instalate, deoarece se conectează pur și simplu la o priză normală. Este ușor să îl opriți și să îl luați cu dvs. atunci când vă mutați.

Prizele inteligente cu Wi-Fi de la ecodom.md sunt echipate cu contoare de energie electrică care transmit citirile pe smartphone-ul proprietarului.

Un prelungitor Wi-Fi inteligent cu mai multe prize și porturi USB deschide o gamă largă de aplicații. Puteți seta orarul pentru fiecare dintre ele sau le puteți controla manual. Aceste dispozitive sunt indispensabile în cazul în care mai multe dispozitive trebuie să fie controlate în același timp, de exemplu, pentru sistemele de acvariu care asigură încălzirea și oxigenarea apei.

Telecomandă IR inteligentă

Dacă aveți în casă dispozitive care sunt controlate de telecomenzi IR, cum ar fi un televizor, aerul condiționat sau home cinema, puteți conecta aceste dispozitive la o telecomandă IR Wi-Fi cu ajutorul aplicației SmartLife/Tuya Smart și le puteți controla de pe smartphone-ul dumneavoastră, stabilind un program sau un script automat. De exemplu, aparatul de aer condiționat poate fi pornit de la ora 16.00 pentru a răcori camera atunci când vă întoarceți de la serviciu în timpul verii.

Dispozitivele inteligente pot face viața mai confortabilă, mai sigură și pot contribui la reducerea costurilor. Soluțiile smart home gata făcute de la ecodom.md nu necesită deranjarea pereților sau a cablurilor și, prin urmare, sunt perfecte pentru apartamentele închiriate.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes