octombrie 26, 2023

Controlul casei inteligente prin Tuya Smart

Tuya este o companie chineză de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții pentru Internetul lucrurilor (IoT, Internet of Things). Înființată în 2014, Tuya a devenit rapid unul dintre principalii furnizori de platforme pentru dispozitive inteligente și case inteligente din lume.

Produsul principal al Tuya este platforma Tuya Smart, care oferă dezvoltatorilor și producătorilor de dispozitive IoT instrumente pentru a crea dispozitive inteligente care pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor mobile sau al asistenților vocali, cum ar fi Amazon Alexa și Google Assistant.

Gama de dispozitive inteligente pentru casă de la Ecodom care funcționează pe platforma Tuya în Moldova este destul de largă. Acestea sunt recuperatoare de aer, întrerupătoare, diverși senzori, lămpi inteligente, încuietori, termostate, prize, camere, perdele inteligente și multe alte gadgeturi inteligente.

Pentru a vă conecta gadgetul (dispozitivul inteligent) la aplicația Tuya Smart Moldova, urmați acești pași generali:

  1. Instalați aplicația Tuya Smart sau Smart Life Moldova. Descărcați-o din App Store (pentru dispozitivele iOS) sau Google Play Store (pentru dispozitivele Android).
  2. Creați un cont. Puteți utiliza adresa de e-mail sau numărul de telefon pentru a vă înregistra.
  3. Conectați-vă la aplicație folosind datele dvs. de identificare.
  4. Adăugați un dispozitiv. În aplicație, deschideți secțiunea „Devices” (Dispozitive), apoi atingeți butonul „Add Device” (Adăugați un dispozitiv) (de obicei în colțul din dreapta sus al ecranului).
  5. Selectați tipul de dispozitiv. Vi se va solicita să selectați tipul de dispozitiv pe care doriți să îl adăugați. De exemplu, lampă, priză, cameră foto și așa mai departe.
  6. Treceți dispozitivul în modul de conectare. Urmați instrucțiunile din aplicație și de pe dispozitivul însuși pentru a-l pune în modul de conectare Wi-Fi. Acest lucru se face, de obicei, printr-o apăsare lungă și se caracterizează printr-o clipire rapidă a indicatorului luminos de pe dispozitiv.
  7. Conectați dispozitivul la o rețea Wi-Fi. Selectați rețeaua Wi-Fi și introduceți parola atunci când aplicația vă solicită acest lucru.
  8. După ce procesul de conectare este finalizat, puteți trece la configurarea dispozitivului: atribuiți un nume dispozitivului, setați programul de funcționare etc.

Atunci când dispozitivul este conectat cu succes la aplicația Tuya Smart, îl veți putea controla prin intermediul aplicației, precum și prin intermediul asistenților vocali Amazon Alexa și Google Assistant.

În aplicație, puteți configura programe pentru dispozitive inteligente, crea scenarii de automatizare, monitoriza starea dispozitivelor și le puteți controla de la distanță. În plus, aplicația va notifica utilizatorul cu privire la evenimentele din casă, cum ar fi activarea senzorului de deschidere a ferestrelor, detectarea scurgerilor sau modificarea temperaturii din încăpere.

Instalarea unei case inteligente Tuya este o modalitate convenabilă de a controla de la distanță dispozitivele din casă, de a configura scenarii automate pentru soluții de iluminat și senzori și un nivel mai ridicat de securitate.

Casa inteligentă din Moldova oferă consumatorului mediu controlul asupra ambientului casei sale: posibilitatea de a controla de la distanță iluminatul, temperatura și securitatea, facilitând activitățile de zi cu zi. În plus, casa inteligentă ajută la reducerea costurilor utilităților prin optimizarea proceselor, ceea ce face ca această tehnologie să fie și mai populară în Moldova.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes