februarie 9, 2023

Automatizăm un mini-hotel – smart hotel

Mini-hotel — o întreprindere care necesită un control atent al cheltuielilor, de la facturile de utilități până la achiziționarea de articole de igienă și lenjerie de pat pentru oaspeți. Din păcate, nu toți oaspeții mini-hotelului sunt pregătiți să folosească econom resursele. Dar, până la urmă, este pur și simplu imposibil să controlezi personal, de fiecare dată, dacă oaspeții au stins luminile când au plecat și dacă au lăsat robinetele deschise. Tehnologiile digitale moderne vor veni în ajutor, și anume, sistemul „casă inteligentă”.

Casă inteligentă — o decizie modernă pentru un smart hotel

Până nu demult, un lux de înaltă tehnologie, astăzi o casă inteligentă devine o soluție practică pentru afacerile din Moldova și din întreaga lume.

Dispozitivele smart permit nu numai controlul electrocasnicelor, dar și optimizarea cheltuielilor, ceea ce afectează rentabilitatea afacerii. Cu o casă inteligentă, poți fi sigur că scurgerile de apă vor fi detectate încă din primele secunde, iar curentul electric nu va fi irosit.

Ecosistemul de afaceri pentru casa inteligentă poate include:

 • Dispozitive pentru controlul aparatelor electrice;
 • Dispozitive pentru controlul încălzirii;
 • Dispozitive pentru controlul luminii;
 • Dispozitive pentru controlul apei;
 • Dispozitive pentru controlul climei;
 • Dispozitive pentru controlul ventilației;
 • Dispozitive pentru controlul draperiilor.

Cel mai important, puteți începe să construiți o casă inteligentă cu cele mai de bază dispozitive, adăugând treptat altele în sistem, în funcție de capacitățile și nevoile dvs. De exemplu, mai întâi puteți implementa scenarii inteligente pentru a optimiza utilizarea energiei electrice în locuri publice: sufragerie, hol, coridoare.
Apoi creați mai multe camere de confort sporit în hotel și atrageți noi oaspeți cu acest lucru.

De exemplu, instalați acolo perdele „inteligente”, care se deschid și se închid la ora stabilită, control automat al climei cu senzori de temperatură și umiditate.
Instalați treptat sistemul „casă smart” (casa inteligenta) în încăperile rămase.

Dispozitivele smart se instalează ușor, nu încurcă reparației și nu necesită închiderea mini-hotelului pentru perioada lucrărilor de instalare. Soluțiile „inteligente” gata făcute funcționează direct, printr-o conexiune Wi-Fi, fără gateway-uri, ceea ce înseamnă că munca de instalare este redusă la minimum. După configurarea scenariilor inteligente, sistemul va funcționa complet autonom, trimițând notificări către smartphone-ul dvs.

Cum funcționează casa inteligenta, smart hotel

Magazinul-online Ecodom.md este specializat în dispozitive bazate pe software-ul Tuya. Toate dispozitivele incluse în ecosistemul de casă inteligentă sunt controlate cu ajutorul unei singure aplicații pentru smartphone Tuya Smart sau SmartLife.

Cu aplicația puteți să:

 • vedeți în timp real ce dispozitive sunt incluse în cameră;
 • porniți și opriți electrocasnicele din cameră prin apăsarea unui buton;
 • configurați scenarii de funcționare a dispozitivelor în cazul unei situații neobișnuite, de exemplu, programați oprirea unei conducte de apă în caz de scurgere sau semnal sonor în caz de fum.

Totul pentru o casă inteligentă sau smart hotel — la «Ecodom»

În magazinul online «Ecodom» găsiți tot ce aveți nevoie pentru automatizarea mini-hotelului dumneavoastră:

 • Prize Wi-Fi inteligente, relee Wi-Fi, întrerupătoare Wi-Fi pentru controlul aparatelor electrice, cu condiția ca puterea acestora să nu depășească valoarea stabilită;
 • Senzorii inteligenți pot fi utilizați într-o varietate de combinații: senzori de detectare a scurgerilor, senzori de temperatură și umiditate, senzori de mișcare, senzori de lumină;
 • Dispozitive de control al încălzirii: Telecomandă Wi-Fi pentru dispozitivele IR, Termostat Wi-Fi pentru controlul încălzirii (cazan);
 • Dispozitive pentru controlul luminii: Întrerupător automat Wi-Fi de 25А, Bandă LED RGB Wi-Fi de 5m;
 • Dispozitive pentru controlul apei: Senzor Wi-Fi de scurgere a apei, Control electric Wi-Fi al robinetului;
 • Dispozitive pentru controlul climei;
 • Dispozitive pentru controlul draperiilor.

Un mini-hotel modern, sigur și confortabil pentru clienții fidel va atrage cu siguranță atenția noilor oaspeți. Rentabilitatea afacerii  va crește semnificativ odată cu introducerea utilizării soluțiilor inteligente și a optimizării energetice.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes