mai 20, 2023

Sistemul de „casă smart” pentru securitatea locuinței

Sistemul de „casă inteligentă” este o soluție modernă pentru asigurarea confortului și securității în locuință. Dispozitivele inteligente destinate îndeplinirii diferitelor sarcini pot fi conectate în rețea cu ajutorul aplicației Tuya / SmartLife Moldova.

Pentru a conecta dispozitivele în rețea, este suficient să le conectezi la Wi-Fi, apoi să le adaugi în aplicația Tuya Smart Moldova. Gadgeturile vor putea fi apoi controlate prin intermediul unei aplicații de pe smartphone, prin control vocal sau prin configurarea unor scenarii automate.

Sistemul smart home vă permite să monitorizați și să controlați de la distanță diverși parametri și sisteme din locuința dumneavoastră, cum ar fi monitorizarea curții, controlul deschiderilor neautorizate de ferestre, detectarea și repararea scurgerilor de gaz sau de apă, monitorizarea fluctuațiilor de temperatură și umiditate și controlul de la distanță al aparatelor electrice și al luminilor.

Casa smart în Moldova oferă un nivel extraordinar de confort în viața de zi cu zi, motiv pentru care devine din ce în ce mai populară și mai căutată în perioada actuală.

Să analizăm principalele componente care pot constitui un sistem complet de securitate pentru casă.

Camere de supraveghere Wi-Fi.

Acestea sunt instalate în diferite părți ale casei sau în aer liber și vă permit să monitorizați ceea ce se întâmplă în timp real. În cazul în care se detectează mișcare sau alte activități suspecte, sistemul poate trimite automat notificări pe telefonul mobil al proprietarului sau chiar poate activa o alarmă sonoră.

Sistem de alarmă și senzori de mișcare.

Acest sistem poate fi conectat la senzori de mișcare, încuietori de ușă și ferestre. În cazul în care senzorii sunt declanșați, sistemul de alarmă se activează automat și trimite notificări pe telefonul mobil al proprietarului.

Videointerfoane de ușă cu Wi-Fi.

Cu aceste dispozitive, puteți controla accesul în casă și verifica cine este la ușă. Proprietarul poate vorbi cu vizitatorul printr-un apel audio bidirecțional, chiar și atunci când nu se află acasă.

Detectoare de scurgeri de gaz și apă Wi-Fi.

Acestea sunt cel mai adesea instalate în bucătărie sau în baie. În cazul în care apare o scurgere de gaz sau de apă, sistemul trimite automat o notificare pe telefonul mobil al proprietarului. Dacă creați un scenariu inteligent între senzor și servomotorul Wi-Fi pentru robinet, sistemul va închide singur apa sau gazul, la câteva secunde după ce este detectată o scurgere.

Soluții de iluminat inteligente – relee Wi-Fi, prize Wi-Fi, întrerupătoare Wi-Fi, întrerupătoare automate Wi-Fi, benzi Wi-Fi RGB.

Cu ajutorul iluminatului inteligent, este posibilă aprinderea și stingerea automată a luminilor din casă și reglarea luminozității luminilor și a schemelor de culori. În ceea ce privește securitatea, acest lucru nu numai că va permite dezactivarea aparatelor, dar va contribui, de asemenea, să dea impresia că locatarii sunt prezenți, chiar dacă aceștia sunt absenți.

Un sistem de securitate pentru locuințe poate include și alte componente, în funcție de nevoile locatarilor. Astăzi, instalarea unei case inteligente în Moldova este foarte ușoară.

Soluțiile simple din magazinul online Ecodom nu necesită gateway-uri sau abilități tehnice speciale. Utilizatorul obișnuit poate crea în locuința sa un mediu de viață sigur și confortabil din elementele de care are nevoie.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes