februarie 16, 2023

Protecție împotriva scurgerilor de apă

Din ce în ce mai multe locuințe și spații comerciale moderne sunt echipate cu sisteme automate de securitate. Un sistem de stingere a incendiilor va combate rapid un incendiu, detectoarele de gaz vor detecta o scurgere de gaz și vor opri alimentarea cu gaz, iar un sistem de alarmă vă va anunța când un intrus a intrat în apartamentul dumneavoastră. Astăzi, toate aceste sisteme complexe pot fi înlocuite cu soluții simple de casă inteligentă.

Acestea sunt soluții gata făcute, ușor de instalat și configurat, pe care oricine le poate instala acasă sau în scopuri comerciale.

Introduceți un sistem de control al alimentării cu apă și de protecție al locuinței dumneavoastră împotriva scurgerilor și inundațiilor.

Cum se instalează un sistem inteligent de control al scurgerilor

Un sistem de control al apei și de protecție împotriva scurgerilor pentru locuința dvs. este format din două dispozitive:

  • senzor de apă
  • dispozitiv de acționare pentru închiderea alimentării cu apă.

Tot ce trebuie să faceți este să instalați un dispozitiv de acționare pe robinetul cu bilă de apă și să plasați senzori de inundație în zonele în care se așteaptă să apară scurgeri (chiuveta din bucătărie, cabina de duș, toaleta).

Mecanismul de acționare este atașat la o supapă cu bilă normală și apoi conectat la sursa de alimentare.

Senzorii funcționează cu baterii, astfel încât pot fi instalați aproape oriunde în încăpere, de exemplu sub un sifon din bucătărie sau sub o țeavă de apă – adică acolo unde se va acumula apa în timpul unei scurgeri.

Odată instalate, senzorii și dispozitivul de acționare controlează robinetul în aplicația SmartLife sau Tuya Smart. Toate comunicațiile dintre dispozitive se realizează direct prin intermediul rețelei Wi-Fi de acasă.

Aplicația simplă și intuitivă vă permite să monitorizați starea robinetelor și a senzorilor în timp real. Cel mai important – vă permite să configurați un script inteligent care să închidă robinetul atunci când este detectată o scurgere, protejând astfel complet apartamentul de inundații și proprietarul de daune materiale.

Cazul în care există o scurgere

Atunci când apare o scurgere, apa se acumulează sub senzor. Acesta avertizează imediat proprietarul prin trimiterea unei notificări push pe un smartphone. În același timp, dispozitivul de acționare închide robinetul, oprind alimentarea cu apă. În acest fel, scurgerile sunt eliminate de la început și nu sunt cauzate daune nici podelei și nici vecinilor de la parter.

Funcții suplimentare

În afară de protecția directă împotriva scurgerilor, un sistem inteligent îi oferă proprietarului posibilitatea de a controla funcționarea robinetelor de apă atunci când nu se află în casă. De exemplu, atunci când plecați într-o călătorie, puteți deja închide de la distanță robinetele, în cazul în care nu ați făcut-o manual, sau puteți programa udarea gazonului la o anumită oră când nu sunteți acasă.

Mecanismul electric de acționare pentru controlul apei este utilizat pe scară largă în agricultură pentru irigarea culturilor, în ferme și în adăpătoarele pentru animale.

Magazinul online Ecodom.md vă oferă posibilitatea de a cumpăra un sistem de protecție împotriva scurgerilor și control al apei cu livrare în Moldova. Sistemul va ajuta la prevenirea inundațiilor și vă va scuti pe dvs. și pe vecinii dvs. de stres și de cheltuieli neplanificate.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes