februarie 8, 2023

Ce este un sistem de control al scurgerilor de apă – Tuya / SmartLife?

Indiferent de cât de fiabil și de nou este sistemul de alimentare cu apă din casă, presiunea apei, coroziunea și depunerile de sare vor deteriora în cele din urmă conductele. Și este bine, dacă scurgerea de apă va fi mică și stăpânii casei vor fi acasă și vor lua măsuri rapid. Dacă apartamentul a fost lăsat gol pentru o perioadă îndelungată, scenariul ar putea fi mult mai neplăcut atât pentru proprietarii apartamentului, cât și pentru vecinii de la parter. Învață-ți casa să se ocupe singură de scurgeri și să evite costurile neașteptate asociate cu acestea, cu ajutorul unui sistem automat de monitorizare a scurgerilor.

Ce este un sistem de control al scurgerilor de apă?

Pentru a crea un sistem de control al scurgerilor, veți avea nevoie de două dispozitive inteligente:

  • robinet cu bilă cu acționare electrică;
  • senzor de scurgere.

Acționarea electrică este instalată direct pe robinetul care controlează alimentarea cu apă caldă sau rece și este conectată la rețeaua de alimentare. Instalarea acționării electrice nu necesită abilități speciale și durează foarte puțin timp.

Senzorul este instalat într-un loc unde, în caz de scurgere, este cel mai probabil să se acumuleze apă. Senzorul funcționează cu baterii, așa că poate fi amplasat oriunde în cameră: sub mașina de spălat, sub chiuvetă, sub cadă sau direct sub conducta de apă caldă sau rece.

Pentru a proteja senzorul de alarme false, de exemplu, în timpul stropilor din baie, acesta este închis într-o carcasă de plastic. Pentru ca senzorul să funcționeze, sub el trebuie să se acumuleze apă.

În casă pot fi instalate mai multe perechi de senzor-motor, funcționând independent unul de celălalt: în baie, în bucătărie etc.

Cum funcționează sistemul de control

Senzorul și motorul electric sunt configurate unul pentru celălalt folosind aplicația Tuya sau SmartLife, care se instalează pe un smartphone. Interfața aplicației este intuitivă, iar dispozitivele le puteți configura de sine stătător. Dispozitivele din sistemul de control comunică între ele prin intermediul unei rețele Wi-fi obișnuite.

Odată configurată, aplicația va afișa în timp real starea fiecărui robinet inclus în sistem (deschis sau închis) și starea și nivelul bateriei fiecărui senzor. Durata medie de viață a bateriei senzorului este de la 6 până la 12 luni. Dacă bateria atinge un nivel critic, smartphone-ul va primi un semnal că este timpul ca bateria să fie înlocuită.

În cazul în care apare o scurgere, senzorul detectează pătrunderea apei pe acesta și trimite un semnal către smartphone, iar unitatea electrică închide robinetul în 8-10 secunde, izolând scurgerea. După remedierea scurgerii, puteți deschide robinetul atât manual, cât și prin intermediul aplicației.

Sistemul de monitorizare a scurgerilor de apă – soluția fiabilă pentru case, apartamente și spații comerciale.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes