aprilie 4, 2023

Cum să faci o casă inteligentă în Moldova cu mâinile tale

Tendința spre confort devine din ce în ce mai actuală pe zi ce trece. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a face viața de zi cu zi mai ușoară, oamenii folosesc dispozitive inteligente. De exemplu, o telecomandă convențională pentru televizor este înlocuită cu o telecomandă prin Wi-Fi cu IR, care este capabilă să controleze nu numai televizorul, ci și toate dispozitivele inteligente care citesc un semnal IR.

Un alt aspect adăugat de tehnologia modernă este capacitatea de a controla de la distanță utilajele în timp real, din orice colț al lumii. Este greu de imaginat, dar este absolut posibil în Moldova să gestionați tehnica de acasă direct din biroul dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați propriul ecosistem de dispozitive inteligente pentru casă.

Potențialul unei case inteligente este destul de impresionant

  • Posibilitatea de a regla temperatura în casă, de a ventila camera și de a curăța aerul;
  • Setarea automată a iluminatului, inclusiv controlul luminozității și căldura luminii;
  • Securitatea este îmbunătățită cu camere de supraveghere video, detectoare de mișcare și sisteme de alarmă;
  • Crearea unei atmosfere mai confortabile pentru o vacanță de calitate.

Dispozitivele inteligente Ecodom lucrează prin intermediul aplicațiilor Tuya sau SmartLife. Puteți selecta dispozitivele potrivite și le puteți adăuga treptat la sistemul dumneavoastră de acasă. De cele mai multe ori, utilizatorii încep să se familiarizeze cu tehnologia casei inteligente cu prizele smart cu Wi-Fi. Treptat, pe măsură ce se adaugă noi dispozitive, ecosistemul se dezvoltă și oferă mai multe opțiuni pentru crearea de scenarii inteligente automatizate.

Siguranța în casă

Securizarea locuinței dumneavoastră este mult mai ușoară cu ajutorul camerelor de supraveghere video. Camerele trebuie să fie instalate în locații cu vizibilitate clară, de obicei în perimetrul casei, astfel încât să nu existe unghiuri nevăzute.

În locul unei sonerii obișnuite, experții recomandă folosirea interfonului Wi-Fi Tuya M8, care va împiedica intrușii să intre în curte.

O completare excelentă a camerelor sunt detectoarele de mișcare, care înregistrează în timp real orice mișcare din interiorul încăperii. Atunci când senzorul detectează o mișcare, acesta trimite o notificare către smartphone-ul dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de util atunci când proprietarul nu este acasă.

Iluminarea

Pentru a configura scenarii de iluminat și pentru a controla corpurile de iluminat se folosesc prize inteligente, relee Wi-Fi 16A mini, întrerupătoare Wi-Fi 25A. Proprietarul va putea să controleze fiecare întrerupător din casă direct de pe smartphone-ul său.

În scenariile inteligente, gadget-urile de control al luminii pot fi combinate cu senzori de mișcare, senzori de lumină.

De exemplu, atunci când este declanșat un senzor de mișcare, lumina camerei se aprinde automat.

Încălzirea

Un element important pentru confortul locuinței este reprezentat de sistemul de control al căldurii. Cu ajutorul dispozitivelor inteligente, puteți regla temperatura din casă sau porni încălzirea cu câteva ore înainte de a vă întoarce. Pentru a reduce costurile de încălzire, utilizați un termostat Wi-Fi.

Climatizarea apartamentului în Moldova

Recuperatorul Wi-Fi de aer EcoPair II vă permite să vă aerisiți apartamentul și să curățați aerul în doar câteva ore.

Caracteristicile inteligente ale recuperatorului nu sunt doar controlul de la distanță de pe un smartphone, ci și capacitatea modelului de a se sincroniza unul cu celălalt pentru o funcționare mai eficientă. Împreună cu senzorii de temperatură și umiditate, recuperatorul va regla automat intrarea și ieșirea aerului în funcție de starea de funcționare a încăperii. Dispozitivul este indispensabil pentru apartamentele izolate din exterior cu ventilație slabă și condiții prealabile pentru mucegai, pentru instituțiile destinate copiilor și pentru apartamentele cu geamuri permeabile, pe care se formează condensare.

Avantajele sistemului

Pentru a crea o casă inteligentă în Moldova, este necesar să se investească în dispozitive corespunzătoare. Cu toate acestea, toate costurile se vor recupera. Datorită utilizării tehnologiei inteligente, puteți face economii semnificative la facturile ulterioare de încălzire, electricitate și apă. În plus, astfel de dispozitive ușurează viața gospodăriilor, ajutând la evitarea situațiilor stresante atunci când cineva uită să oprească un aparat electrocasnic.

Casa inteligentă pentru birou

Oprirea mașinii de cafea, a aerului condiționat sau a altor aparate de la birou este acum posibilă de oriunde din lume, din propriul telefon. Automatizarea iluminatului vitrinelor și a iluminatului publicitar poate reduce costurile și crește productivitatea.

Construiți-vă propriul sistem de casă inteligentă cu dispozitivele Ecodom, care sunt ușor de instalat și configurat.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes