aprilie 26, 2023

Ce trebuie să faceți dacă Wi-Fi-ul, internet de acasă este lent

Funcționarea stabilă a rețelei Wi-Fi este importantă pentru buna funcționare a unei case inteligente. La urma urmei, prin intermediul rețelei wireless, gadgeturile inteligente sunt conectate la sistem și, prin interacțiune, sunt puse în aplicare scenariile planificate pentru dispozitive și sunt executate comenzile utilizatorului.

Motivele pentru care rețeaua Wi-Fi de acasă sau de la birou este lentă sau dispare ocazional pot varia și nu trebuie neapărat să cumpărați un router nou sau să faceți upgrade la un plan de date mai scump pentru a rezolva problema. Uneori, o soluție mai puțin costisitoare poate rezolva problema.

Amplasarea corectă a routerului

O cauză frecventă a faptului că rețeaua Wi-Fi este lentă sau dispare este amplasarea incorectă a routerului.

Semnalul de la router trebuie să ajungă la fiecare dispozitiv care utilizează rețeaua, așa că este esențial ca routerul să fie poziționat în centrul geometric al casei, biroului sau apartamentului și la o anumită înălțime deasupra podelei.

Nu uitați că orice obstacol va perturba semnalul Wi-Fi. Prin urmare, atunci când alegeți o locație pentru router, asigurați-vă că în apropierea acestuia nu există piese de mobilier care ar putea influența răspândirea liberă a semnalului. Un router amplasat corespunzător ar trebui să poată „vedea” alți pereți, podele și tavane.

De asemenea, este recomandabil să evitați amplasarea routerului în apropierea aparatelor de uz casnic, cum ar fi cuptoarele cu microunde, televizoarele.

Descărcarea rețelei

Din ce în ce mai mult, utilizatorii optează pentru routere cu bandă dublă, care pot comunica cu dispozitive pe două frecvențe diferite: 2,4 GHz și 5 GHz.

Majoritatea dispozitivelor electronice, inclusiv senzorii și dispozitivele inteligente, comunică între ele exact la 2,4 GHz, astfel încât, dacă există multe dispozitive în rețea, viteza de conectare va fi redusă.

Pentru a descărca rețeaua pentru sarcinile casei inteligente, smartphone-urile, computerele și alte dispozitive care necesită viteze mari de conectare pot fi comutate pe frecvența de 5 GHz.

Eliminarea zonelor moarte

Chiar dacă routerul este poziționat corect în casă sau în apartament, este posibil să existe așa-numitele „zone moarte”, adică locuri în care semnalul routerului este foarte slab sau chiar deloc. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumpărați un router mai puternic sau un router suplimentar.

Problema poate fi rezolvată prin achiziționarea unui amplificator de semnal Wi-Fi.

Wi-Fi Repeater 300Mbp preia semnalul de la un router și îl repetă (retransmite), permițându-vă astfel să vă amplificați semnalul Wi-Fi și să îl extindeți prin eliminarea punctelor moarte.

Instalarea și configurarea Wi-Fi Repeater-ului nu necesită cunoștințe profesionale și este complet compatibil cu toate dispozitivele inteligente. Un mod separat AP vă permite să creați puncte de acces publice, păstrând în același timp confidențialitatea rețelei Wi-Fi personale.

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să amânați upgrade-ul electrocasnicelor și să vă stabilizați rețeaua Wi-Fi și casa inteligentă.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes