martie 14, 2023

Integrarea porților automate în sistema „casă inteligentă”

Este imposibil să ne imaginăm o casă particulară sau de la țară fără porți. Nu pare să fie nimic dificil să ieși din mașină și să deschizi și apoi să închizi poarta atunci când proprietarii pleacă cu mașina. Cu toate acestea, porțile automatizate electric devin din ce în ce mai populare pentru casele private din Moldova. De obicei, proprietarii de porți automate folosesc funcții de bază: deschiderea și închiderea porții cu ajutorul unei telecomenzi.

Automatizarea porții pentru o casă inteligentă

Instalarea soluțiilor pentru case inteligente în Moldova le permite utilizatorilor să aducă mai mult confort în viața de zi cu zi, să îmbunătățească securitatea, să controleze costurile și să gestioneze tehnica de la distanță.

Releu Wi-Fi pentru porți glisante – un dispozitiv multifuncțional care poate fi ușor de integrat în majoritatea modelelor de porți și poate fi integrat în sistemul de casă inteligentă.

Pentru a ” controla ” poarta de la un garaj, veți avea nevoie de:

  • Releu Wi-fi pentru deschiderea porților;
  • Acces la internet (fără gateway-uri, nu este nevoie de o conexiune separată, comunicarea prin rețeaua proprie);
  • Aplicația Tuya Smart/Smart Life instalată pe smartphone-ul dumneavoastră.

Ușor de instalat și configurat, dispozitivul permite proprietarului să monitorizeze starea porții garajului în orice moment în aplicația Smart Life.
Poarta poate fi controlată fie online, prin apăsarea unui buton din aplicație, fie cu o comandă vocală prin Google Assistant. De exemplu, ar fi utilă deschiderea de la distanță a unei porți în cazul în care o mașină de pompieri trebuie să se oprească sau pentru a permite accesul oaspeților neașteptați în curte dacă proprietarul nu este acasă.

În aplicație pot fi configurate diferite programe de funcționare a porții:

  • De exemplu, stabiliți un program astfel încât poarta să se deschidă la o anumită oră dimineața;
  • Conectați releul la un senzor de mișcare și automatizați programul de funcționare. De exemplu, deschideți poarta atunci când senzorul de mișcare este declanșat, la momentul sosirii oaspeților.

Este posibil să se instaleze relee separate pentru toate porțile care trebuie automatizate (de exemplu, separat pentru porțile exterioare, separat pentru porțile garajului). Aplicația permite ca porțile să fie controlate independent una de cealaltă sau ca parte a unor scenarii.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes