martie 14, 2023

Controlul vocal al casei inteligente Tuya / Smart Life

Automatizarea nu este doar o modalitate de a vă face casa mai confortabilă, ci și o modalitate de a economisi bani pe facturile de încălzire și energie.

Instalarea unei case inteligente în Moldova este o soluție modernă de optimizare a cheltuielilor. O rețea de dispozitive inteligente în casă vă permite să configurați diferite scenarii de funcționare autonomă a aparatelor electrocasnice, a aparatelor de încălzire, a surselor de iluminat. Acesta poate fi controlat manual sau de la distanță prin intermediul aplicației Tuya Smart /Smart Life sau cu ajutorul unui asistent vocal.

Google Assistant pentru controlul casei inteligente

Importanța asistenților vocali pentru consumatorii din ziua de azi este în continuă creștere.

Asociate anterior în principal cu cautarea informațiilor, aceste tehnologii și-au extins capacitățile pentru a cuprinde o multitudine de sarcini. De exemplu, controlul vocal al dispozitivelor casnice inteligente aduce utilizatorului nu numai confort, ci și economii semnificative de timp.

Controlul vocal permite oamenilor să reacționeze mai rapid în situații extreme, în situații în care bunurile sau membrii familiei sunt în pericol. Este mai ușor pentru o persoană în vârstă să găsească ajutor prin intermediul unui asistent vocal atunci când nu se simte bine, decât să caute telefonul și numărul de telefon.

Controlul vocal al echipamentelor tehnice prin intermediul unui asistent permite persoanelor cu dizabilități să controleze pe deplin dispozitivele inteligente.

Utilizați Google Home pentru a controla dispozitivele inteligente

Pentru controlul vocal al casei inteligente Tuya se utilizează aplicația Google Home, care se instalează în telefonul dumneavoastră prin intermediul Google Play.

Pentru a activa controlul vocal prin intermediul Google Home, sunt importante anumite condiții: o rețea Wi-Fi disponibilă, o boxă Google Home sau un smartphone Android cu Google Assistant și o logare în profilul Google.

  1. Pasul 1. Adăugați un dispozitiv în aplicația Smart Life și denumiți-l cu un cuvânt simplu în limba engleză. De exemplu, „bedroom light” (lumină în dormitor).
  2. Pasul 2. Configurați Google Home și conectați-vă contul Smart Life.
  3. Pasul 3. Utilizați Google Home pentru a controla dispozitivele inteligente.

Odată ce setările sunt finalizate, utilizatorul poate controla dispozitivele „inteligente” de la Google Home cu ajutorul vocii. De exemplu, pentru iluminarea „inteligentă” a unei camere sunt potrivite comenzile în limba engleză:

  • Okay, Google, aprinde lumina în cameră.
  • Okay, Google, aprinde lumina în dormitor.
  • Okay, Google, redu luminozitatea luminii la 40 %.

De asemenea, puteți seta temperatura termostatului cazanului, puteți opri alimentarea cu gaz sau apă, puteți deschide și închide jaluzelele, ușile de garaj și multe altele – toate acestea fără să vă ridicați de pe canapea, fără să vă aflați într-o altă cameră sau chiar în afara casei.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes