august 6, 2023

Ce oferă casa inteligentă consumatorului de rând

Dacă odinioară era un lux, astăzi casa inteligentă este o realitate la îndemâna oricui.

Primele sisteme de case inteligente au fost dezvoltate în anii 1970 în Statele Unite. La acea vreme, acestea nu erau răspândite pe scară largă, deoarece era nevoie de un număr mare de fire pentru a crea un circuit de control. Dar odată cu dezvoltarea internetului și a tehnologiilor fără fir, totul s-a schimbat.

Bine ați venit la „Casa Inteligentă” în Moldova

Casa inteligentă de la Ecodom este o soluție modernă și comodă pentru casă, apartament, birou, bazată pe software-ul Tuya. Prin descărcarea aplicației TuyaSmart sau SmartLife pe smartphone-ul dumneavoastră, aveți posibilitatea de a controla sistemele de încălzire și de iluminat, precum și practic orice aparat electric din casă, de oriunde din lume.

De exemplu, puteți configura un scenariu pentru ca locuința inteligentă să pornească încălzirea și boilerul atunci când ajungeți sau să aprindă luminile din curte. Iar dacă oaspeții nepoftiți intră în casă în timp ce sunteți plecat, senzorul de mișcare va trimite o notificare pe smartphone-ul dvs. și camera video va începe să înregistreze.

Toată interacțiunea se realizează direct prin Wi-Fi, fără a instala gateway-uri suplimentare. Interfața prietenoasă a aplicației vă va permite să înțelegeți cu ușurință setările și comenzile pe cont propriu, chiar dacă nu ați mai avut de-a face cu dispozitive inteligente până acum.

Sistemul de casă inteligentă nu este pentru cei bogați, ci pentru cei economi

Trăim într-o realitate în care tarifele tot mai mari la electricitate, gaz și apă ne obligă să economisim. Contoarele individuale sunt instalate astăzi în aproape fiecare casă, dar ele ajută doar la contabilizarea consumului, nu și la reducerea acestuia. Dar nici cel mai economic proprietar nu are întotdeauna posibilitatea de a deconecta aparatele electrice, de a închide robinetul de gaz și robinetele de apă înainte de a ieși din casă.

Casa inteligentă oferă o soluție la această problemă cu un sistem de senzori și actuatori care pot fi controlați de la distanță.

În prezent, casa inteligentă oferă proprietarului:

  • Fără să vă ridicați de pe canapea, în orice încăpere a casei sau în mașină, în drum spre casă, puteți porni recuperatorul pentru a ventila încăperea, a deschide ușa garajului, a regla scenariile de lumină în funcție de stilul de viață al familiei.
  • Siguranță. Dispozitivele de monitorizare urmăresc vizitatorii, senzorii de scurgere a robinetelor acționate electric pot ajuta la evitarea inundațiilor, iar senzorii de mișcare și de deschidere a ușilor vă pot alerta atunci când un intrus a intrat în casă.
  • Eficiență. Prin configurarea unor scenarii personalizate, dispozitivele funcționează mai eficient și economisesc energie electrică.

Abordarea „inteligentă” a implementării unui sistem de casă inteligentă

Principalul obiectiv al unui sistem de casă inteligentă este de a crea un centru de control în locuință care va fi responsabil pentru siguranța și confortul tuturor locatarilor, contribuind în același timp la reducerea costurilor.

Alegerea de pe piață a dispozitivelor inteligente este uimitoare, dar nu are rost să le cumpărăm pe toate. Fiecare casă inteligentă este un set de gadgeturi care răspund nevoilor individuale ale proprietarilor săi. Pentru unii oameni, controlul inteligent al iluminatului și al ventilației este suficient, în timp ce alții doresc să facă din casa lor o cetate de nepătruns, instalând senzori de deschidere a ușilor, camere video și un interfon cu apel video.

O casă inteligentă poate fi o opțiune ideală pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu dizabilități, și pentru că multe dispozitive pot fi controlate prin voce.

De aceea, înainte de a cumpăra echipamente, ar trebui să vă întrebați ce sarcini ar trebui să îndeplinească viitoarea dumneavoastră casă inteligentă. Dacă este posibil, ar trebui să consultați un specialist. Dacă nu aveți unul, folosiți internetul și citiți recenziile utilizatorilor care au deja astfel de gadgeturi.

Simplitatea este cheia unui sistem inteligent de succes pentru casă

Unul dintre considerentele cheie atunci când se alege un sistem de casă inteligentă este bugetul și nevoile ocupanților. Dar casa inteligentă este bună prin prisma faptului că: dispozitivele pot fi achiziționate individual, adăugându-le treptat la sistem atunci când apare necesitatea sau când doriți să încercați ceva nou.

Casa inteligentă nu este astăzi un capriciu, ci o modalitate modernă de a face viața mai confortabilă și mai sigură. Majoritatea consumatorilor încep mișcarea către o casă inteligentă prin achiziționarea unei prize inteligente obișnuite. Faceți primul pas în noua realitate împreună cu Ecodom, comandați primul dvs. gadget inteligent pentru Smart Home.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes