august 6, 2023

Top 10 electrocasnice cu care puteți construi o casă inteligentă a viitorului chiar acum!

Ritmul actual de viață necesită o reacție mai rapidă la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Din fericire, cele mai recente tehnologii fac viața mai confortabilă și mai sigură. Lucrurile care ieri necesitau resurse umane și timp, astăzi pot fi atribuite gadgeturilor inteligente, iar informațiile despre evenimentele curente pot fi primite în orice moment pe un smartphone. Dacă aveți instalat un sistem de casă inteligent, smartphone-ul dumneavoastră poate deveni cu ușurință un centru de control foarte eficient.

Descărcând aplicațiile fiabile și stabile TuyaSmart sau SmartLife pe smartphone-ul dumneavoastră, puteți programa un temporizator pentru întreaga săptămână, puteți crea scenarii inteligente sau controla încălzirea, iluminatul, securitatea și aproape orice aparat electric.

Ce dispozitive pot fi incluse într-un sistem de casă inteligentă?

Iată care sunt top 10 electrocasnice pe care le puteți folosi pentru a construi chiar acum o casă inteligentă a viitorului!

Recuperator

Aerisirea încăperilor ar trebui să se facă în fiecare zi, în special în camerele în care se joacă copiii sau în care locuiesc persoane cu boli respiratorii. Dar, vara, ferestrele deschise aduc praful și alergenii în cameră odată cu aerul, iar în timpul iernii, printr-o fereastră deschisă căldura iese afară.

Un recuperator inteligent va curăța aerul din încăpere, menținând camera la aceeași temperatură. Dispozitivul este practic silențios, iar obturatorul electronic va împiedica apariția curenților de aer atunci când este oprit. Pot fi configurate sau programate scenarii pentru a ventila în funcție de un anumit mod.

Camera de supraveghere video

Statisticile arată că o cameră de supraveghere video poate minimiza riscul de spargere. Spargerile sunt frecvente mai ales vara, în timpul vacanțelor, dar hoții nu vor rata nicio ocazie. Instalați o cameră de supraveghere video inteligentă, cu senzor de mișcare și alarmă. De îndată ce un străin este la vedere, camera va începe imediat să înregistreze și va trimite o notificare pe smartphone-ul proprietarului.

Puteți obține oricând o imagine în timp real de pe cameră și puteți vedea ce se întâmplă acasă sau în imediata apropiere.

Interfon

Un interfon inteligent cu o cameră video, care vă permite să vedeți cine sună la ușa casei dumneavoastră, de oriunde din lume. Veți putea nu doar să faceți o poză, ci și să vorbiți cu oaspetele, să cereți curierului să vină la o altă oră. Wi-Fi Interfonul este ușor de montat și nu necesită o instalare complicată, iar rezoluția imaginii vă va permite să vedeți clar oaspetele.

Priză inteligentă

Dacă aveți prize inteligente în casă, aproape orice aparat poate deveni inteligent. Puteți porni aparatul de cafea, încălzitorul, ventilatorul, luminile – toate acestea pot fi pornite comod chiar și de pe canapea.

O priză inteligentă cu un contor de energie vă va permite să monitorizați consumul de energie în timp real. Puteți seta un temporizator pentru a opri automat aparatul, de exemplu, când plecați la serviciu. Priza inteligentă suportă setarea de scenarii și facilitează organizarea aparatelor dvs. pentru un confort maxim.

Sistem anti-scurgere: senzor + actuator electric

Oricât de fiabil ar părea sistemul de alimentare cu apă, nimeni nu este scutit de scurgeri. Coșmarul locuitorilor de apartament este să se întoarcă din vacanță și să constate că au inundat apartamentul vecinilor de dedesubt.

Scurgerile pot fi rezolvate cu ajutorul unei perechi inteligente: un senzor de scurgere și un actuator electric Wi-Fi pe robinet. Senzorul este plasat pe podea și reacționează atunci când este detectată apa. În același timp, dispozitivul de acționare închide automat conducta – iar scurgerea este oprită de la bun început.

Controlul jaluzelelor prin Wi-Fi

Închiderea și deschiderea jaluzelelor în timp ce vă aflați în pat este o plăcere. Datorită controlului jaluzelelor prin Wi-Fi, puteți face acest lucru printr-o aplicație sau puteți configura un scenariu în care jaluzelele se deschid și se închid singure la o anumită oră.

Senzor de mișcare

Este imposibil să vă imaginați un sistem de securitate pentru casă fără un senzor de mișcare. Senzorii inteligenți nu reacționează la animale, păsări și insecte, dar sunt foarte buni la recunoașterea persoanelor. Senzorii de mișcare sunt cel mai adesea utilizați în scenarii de iluminat.

Senzor de temperatură și umiditate

Senzorii de temperatură și umiditate, ajută la monitorizarea acestor indicatori din casă pe tot parcursul zilei. Senzorii de temperatură și umiditate se sincronizează perfect cu boilerul, încălzirea prin pardoseală, umidificatoarele de aer și ajută la formarea unui sistem de control al climatului în casă.

Întrerupător Wi-Fi

Întrerupătorul cu releu este montat direct în instalația electrică și vă va permite să controlați aparate electrice, cum ar fi o pompă electrică pentru gazon sau să configurați scenarii de iluminat pentru casa dvs.

Termostat pentru controlul cazanului

Încălzirea este o cheltuială majoră în timpul sezonului rece. Un termostat Wi-Fi poate ajuta la optimizarea costurilor de încălzire. Termostatul vă va permite să mențineți regimul de temperatură selectat pentru camere (temperatură mai ridicată pentru camera copiilor, temperatură mai scăzută pentru celelalte camere), precum și să setați scenariul în funcție de care casa va fi încălzită atunci când vă întoarceți de la serviciu.

Astăzi, Smart Home este disponibil pentru consumatorii din Moldova. Cumpărarea dispozitivelor inteligente în Moldova este oferită de magazinul online „Ecodom”. Casa inteligentă vă va ajuta să implementați controlul inteligent al dispozitivelor, să creșteți confortul și să optimizați costurile.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes