februarie 1, 2024

Wi-Fi recuperatorul de aer EcoPair II: cum să scapi de praful din apartament

Indiferent cât de des vă curățați locuința, nu puteți scăpa de praf pentru totdeauna. Experții recomandă să nu așteptați ca praful să se acumuleze, ci să faceți curățenie în mod regulat – și nu doar pentru că praful vă face casa să arate neglijent. Particule de păr și de piele, microorganisme, murdărie, ouă de viermi – toate acestea sunt conținute în praful din casă și pot cauza probleme de sănătate: exacerbarea bolilor respiratorii, a bolilor de piele, a alergiilor.

Este imposibil să preveniți apariția prafului, dar este posibil să îl faceți să apară mai puțin. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți de unde provine.

Ventilare incorectă

Sistemele de ventilare scot praful și excesul de umiditate din încăperi. Dacă folosiți un aparat de aer condiționat pentru a ventila încăperea, verificați filtrele în mod regulat, cel puțin de două ori pe lună, și curățați-le dacă este necesar. În caz contrar, ventilația nu va avea niciun rost. În plus, virușii și bacteriile patogene se înmulțesc rapid în mediul murdar și umed al vaporizatorului.

Umiditate crescută

Ventilarea necorespunzătoare sau lipsa de ventilare duce adesea la un aer interior excesiv de umed. Acest lucru face ca suprafețele din casă să devină umede: ferestrele au scurgeri, pereții și tavanele se umezesc.

Particulele de murdărie se lipesc unele de altele și de suprafața în sine, iar apoi va fi mult mai dificil să le îndepărtați. În plus, nivelurile ridicate de umiditate favorizează dezvoltarea rapidă a mucegaiului și înmulțirea acarienilor.

Nivelul optim de umiditate pentru sănătate este de 40-60%. Pentru a atinge acest nivel se folosesc dezumidificatoare și aparate de aer condiționat.

Colectorii de praf

Pernele, covoarele, jucăriile moi „iubesc” praful și îl adună cu ușurință. Spălați-le în mod regulat sau scuturați-le.

Aspiratorul ca sursă de praf

Aspirarea uscată vă permite să îndepărtați praful de pe covoare, podele și mobilier. Fiți atenți la starea filtrelor și la cât de plin este sacul de praf. Dacă filtrele sunt înfundate și sacul este plin, aspiratorul poate începe să arunce înapoi în aer excesul de praf. Ca urmare, casa va deveni doar mai murdară după curățare.

O alternativă este să folosiți un aspirator cu filtru de apă sau un aspirator umed.

Ce este dincolo de fereastră?

Medicii recomandă o aerisire regulată, indiferent de perioada anului, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Dacă ferestrele apartamentului sunt orientate spre o stradă aglomerată din oraș sau dacă în apropiere există instalații industriale, ventilația poate crește cantitatea de praf din aer. De asemenea, primăvara și vara, ferestrele deschise pot provoca prezența polenului de plante în aer și, prin urmare, pot agrava alergiile. Dar nici să țineți ferestrele închise tot timpul nu este soluția. Ce se poate face într-un astfel de caz?

Solutia — Wi-Fi Recuperatorul inteligent EcoPair II

Recuperatorul inteligent EcoPair II este soluția optimă pentru cei cărora le pasă de aerul curat și de sănătatea lor. Compact și practic silențios, recuperatorul ventilează încăperea pe tot parcursul anului, fără curenți de aer. Dispozitivul inteligent ține praful, murdăria, insectele departe de apartament și elimină excesul de umiditate din încăpere, scutind proprietarii de problema ferestrelor cu scurgeri și a mucegaiului.

Pentru o înlăturare eficientă a umidității din aer, este posibilă configurarea unui scenariu inteligent de funcționare a recuperatorului în combinație cu senzori de umiditate.

Vă propunem să cumpărați Wi-Fi recuperatorul EcoPair II cu livrare în Moldova.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes