decembrie 25, 2023

O priză inteligentă poate contribui la economisirea energiei și la combaterea hoților

Prizele inteligente fac parte integrantă din ecosistemul casei inteligente. Cu ajutorul lor, nu numai că puteți porni și opri aparatele electrocasnice fără să vă ridicați de pe canapea, dar puteți controla consumul de energie electrică și chiar să construiți un adevărat sistem de combatere a hoților din locuința dumneavoastră.

Prize inteligente pentru securitatea casei

Toți cei care și-au lăsat vreodată apartamentul sau casa de la țară nesupravegheată pentru o perioadă lungă de timp s-au gândit cum să își păstreze casa în siguranță împotriva hoților. Prizele inteligente vă pot ajuta.

Conectați la ele lumini, televizoare, difuzoare de muzică și folosiți o aplicație pentru a programa dispozitivele să se aprindă și să se stingă la diferite ore din zi. În acest fel, puteți crea iluzia prezenței oamenilor în casa dvs. și puteți astfel să îndepărtați hoții.

Prize inteligente pentru controlul cheltuielilor

Din ce în ce mai multe prize inteligente din ziua de azi au un contor de consum de energie încorporat, cu posibilitatea de a transmite online datele către un smartphone. Astfel, proprietarii de case inteligente pot ști exact câtă energie consumă fiecare dispozitiv conectat la priza inteligentă.

Poate că unele dispozitive ar trebui să fie oprite peste noapte sau atunci când nu sunt folosite. Prin configurarea unui script pentru electrocasnice sau prin oprirea manuală a acestora, puteți economisi bani din factura de electricitate.

Prize inteligente pentru dispozitivele vechi

Orice dispozitiv poate fi inclus în ecosistemul casei inteligente. Aparate de aer condiționat, ventilatoare, hote, recuperatoare, încălzitoare – conectați-le la prize inteligente și le puteți personaliza funcționarea ca pentru orice alt dispozitiv inteligent.

De exemplu, vă puteți seta aparatul de cafea să pornească la o anumită oră dimineața și să vă facă cafea în timp ce faceți alte lucruri.

Prize inteligente pentru un reminder al sarcinilor

O pereche de prize inteligente + lampă poate fi un „reminder” excelent pentru sarcinile zilnice. Puteți programa lampa să se aprindă sau să se stingă la o anumită oră, astfel încât dumneavoastră sau o persoană dragă să nu uitați să vă luați medicamentele, să hrăniți peștii sau să udați plantele.

În cazul copiilor, astfel de remindere îi pot ajuta să învețe să se spele pe dinți înainte de culcare sau să își facă patul.

Prize inteligente pentru îngrijirea plantelor

Oferiți plantelor dvs. un iluminat adecvat. Instalați o lampă și programați-o astfel încât să imite mediul natural de creștere din grădina dumneavoastră. Dacă aveți un sistem de udare electric, îl puteți programa pentru a vă uda plantele la anumite ore.

Cu ajutorul prizelor inteligente de la Ecodom, visul de a avea o casă inteligentă poate fi transformat cu ușurință în realitate. Configurați scenarii și controlați funcționarea electrocasnicelor și consumul de energie de oriunde din lume.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes