ianuarie 20, 2023

Termostat pentru cazan – cumpără în Moldova

Termostatul este un dispozitiv destinat  mentinerii temperaturii constante.

Utilizarea unui termostat in ecosistemul unei case inteligente este pur si simplu necesara pentru cei care se gandesc serios la economisire.

Termostatele pot fi conectate la un cazan de incalzire cu gaz sau electric sau la un cazan pentru incalzirea apei — si pot controla aceste dispozitive folosind aplicatia Tuya/SmartLife prin Internet sau prin voce.

Cum functioneaza un termostat inteligent pentru un cazan

Sarcina principala a termostatului este mentinerea temperaturii camerei sau a apei in limitele valorilor stabilite de proprietar.

Senzorii incorporati permit dispozitivului sa evalueze sinestatator temperatura si sa ia decizia necesara pe baza parametrilor stabilite si a scenariului dat: pornirea incalzirii daca temperatura a scazut sub cea setata sau oprirea daca in casa s-a facut prea cald.

Termostatele inteligente nu numai ca urmaresc schimbarile de temperatura si aplica datele obtinute in timpul lucrului, ci si transmita aceste date pe tableta sau smartphone-ul proprietarului.

Astfel, proprietarul poate monitoriza in timp real modul in care functioneaza incalzitorul sau cazanul si poate ajusta parametrii, daca este necesar.

Cu ajutorul unui termostat inteligent, puteti controla sinestatator functionarea dispozitivelor de incalzire in timp ce sunteti departe de casa sau il puteti automatiza prin configurarea unui scenariu potrivit:

  • sa faceti un program pentru pornirea si oprirea cazanului sau boilerului. Deci, este posibil sa programati diferite moduri de functionare a acestor dispozitive in functie de ziua saptamanii (tinand cont de zilele lucratoare si de weekend) si de ora;
  • sa planificati conectarea sau deconectarea cazanului atunci cand se atinge o anumita temperatura sau cand proprietarul casei se intoarce de la serviciu.

Un scenariu bine reglat pentru functionarea dispozitivelor de incalzire va reduce semnificativ consumul de energie electrica si gaz pentru incalzirea spatiilor.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes