ianuarie 20, 2023

Senzor de temperatura si umiditate cumpără în Moldova

Una dintre functiile importante ale unei case inteligente este controlul asupra parametrilor de mediu.

Clima de acasa poate afecta in mod direct sanatatea membrilor familiei, a animalelor de companie si a plantelor.

De regula, clima din casa este evaluata pe baza a doua criterii – umeditate si temperatura, si, uneori, presiune atmosferica.

Daca presiunea atmosferica in nici un fel nu depinde de voia omului, atunci cu parametrele de umeditate si temperatura sistemul smart home se ispraveste perfect.

Cum functioneaza senzorii inteligenti

Senzorile sunt destinate pentru monitorizarea temperaturii si umeditatii din casa.

Senzorii Smart arata temperatura si umeditatea direct pe afisajul lor, dar pot transmite datele obtinute si catre smartphone-ul proprietarului prin aplicatia Tuya/SmartLife.

In plus, senzorii pot functiona si ca un ceas obisnuit. Suporturile senzorilor permit montarea lor oriunde in casa.

Cu ajutorul senzorilor incorporati in sistemul smart home, este posibila programarea functionarii sistemului de incalzire, a aparatului de aer conditionat, a ventilatorului, sau a umedificatorului. La atingerea perametrilor prestabilite de proprietar, senzorul actioneaza conform uneia dintre optiuni:

  • senzorul trimite doar o alerta in aplicatie, dupa care proprietarul ia singur decizia si porneste sau opreste dispozitivul, de exemplu, prin voce sau prin telecomanda Wi-Fi;
  • conform scenariului programat, senzorul trimite un semnal catre dispozitivul corespunzator pentru a porni sau a opri functionarea pana cand indicile de temperatura sau umeditate ating norma setata.

Senzorul stocheaza in memoria sa toate modificarile a parametrilor, astfel, proprietarul poate urmari modul in care temperatura si umeditatea din casa se schimba in timpul zilei si poate configura scenariul necesar al dispozitivelor pentru a mentine un microclimat confortabil in casa in ansamblu si in camere individuale (de exemplu, intr-o camera pentru copii).

Automatizarea aparatelor electrice va permite sa economisiti semnificativ facturile de energie electrica si incalzire.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes