ianuarie 20, 2023

Senzori de miscare – cumpără în Moldova

Senzorii de miscare sunt elementele necesare pentru functionarea sistemului inteligent in casa.

Controlul iluminarii, siguranta si securitatea, organizarea lucrului altor dispozitive inteligente — acestea sunt doar cateva functii ale acestor senzori, ca sa nu mai vorbim de faptul ca utilizarea lor permite proprietarilor sa economiseasca semnificativ energia electrica.

De ce ar trebui sa instalez un senzor de miscare

Principiul de baza a functionarii senzorului este captarea undelor infrarosii, emanate de corpul uman sau de animal, ce permite senzorului sa detecteze miscarea.

In dependenta de setari stabilite, senzorul de miscare transmite un semnal catre smartphone-ul proprietarului (va trebui sa instalati aplicatia Tuya/SmartLife) sau alte dispozitive inteligente.

Deci, cu ajutorul unui senzor de miscare, puteti:

  • sa aflati imediat despre prezenta unui strain in casa si sa trimiteti un semnal catre panoul de securitate. Daca senzorul este utilizat impreuna cu o alarma, senzorul poate activa independent alarma conform unui scenariu preconfigurat;
  • sa porniti sau sa opriti becurile in casa, in garaj, daca este utilizat intr-un scenariu inteligent impreuna cu un comutator Wi-Fi (releu). Senzorii de lumina incorporati in senzorul principal vor impiedica aprinderea becurilor in timpul zilei;
  • sa conectati sau sa deconectati aparatele de uz casnic sau alta tehnica din casa, de exemplu, televizorul, calculatorul, daca sunt conectate la prize inteligente sau controlate prin telecomanda Wi-Fi.

Controlul asupra senzorului poate fi efectuat atat prin aplicatia speciala pentru smartphone, cat si prin voce.

In setarile senzorului poate fi introdus intervalul de timp pentru oprirea luminii sau a dispozitivului din momentul in care ultima miscare a fost inregistrata in camera.

Astfel, lumina se va stinge nu imediat dupa ce proprietarul paraseste camera, ci dupa cateva minute.

Raza senzorilor este de 5 metri si, de regula, un senzor este suficient pentru a monitoriza miscarea in orice parte a camerei.

In functie de scenariul selectat, senzorii pot fi porniti cu o anumita frecventa, de exemplu, o data la doua sau patru minute.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes