mai 24, 2023

Automatizarea draperiilor într-un sistem de „casă inteligentă”

Sistemul smart home deschide un nou nivel de confort pentru proprietar, deoarece chiar și draperiile pot fi automatizate.

Automatizarea draperiilor permite controlul deplin al luminii naturale din casă, ajută la economisirea energiei electrice și aduce mai mult confort în viața de zi cu zi.

Sistemul de casă inteligentă din Moldova, bazat pe softul Tuya, oferă mai multe modalități de control al draperiilor. Una dintre cele mai populare metode este instalarea comenzilor pentru draperii împreună cu senzori de lumină sau de mișcare care semnalează sistemului să ridice sau să coboare draperiile.

Senzorii de lumină pot detecta nivelul de luminozitate dintr-o încăpere și pot deschide draperiile atunci când este atinsă o anumită intensitate de lumină. În acest fel, puteți crea o atmosferă confortabilă în casă și puteți economisi energie, de exemplu, atunci când există o lumină puternică a soarelui.

Senzorii de mișcare, la rândul lor, pot reacționa la mișcările din cameră și pot ridica sau coborî automat draperiile. Acest lucru poate fi util atunci când veniți acasă și nu doriți să pierdeți timp închizând sau deschizând manual draperiile, sau dimineața, când întreaga familie este ocupată să se pregătească pentru ziua de lucru și nu există suficient timp pentru a deschide manual draperiile.

O altă metodă de automatizare a controlului draperiilor este setarea unui temporizator. Cronometrul programează draperiile pentru a fi ridicate sau coborâte automat la o anumită oră. De exemplu, puteți seta draperiile să se ridice automat dimineața pentru a lăsa soarele de dimineață să pătrundă în cameră, iar seara să se coboare automat înainte de a merge la culcare.

Draperiile Wi-Fi pot fi controlate atât prin telecomandă, cât și de la distanță prin intermediul aplicației mobile Tuya smart sau Smart life Moldova. Un ecosistem casnic unic de dispozitive inteligente permite combinarea acestora într-o mare varietate de scenarii inteligente.

Automatizarea controlului draperiilor este o caracteristică utilă pentru cei care doresc să instaleze o casă inteligentă în Moldova.

Magazinul online Ecodom oferă o soluție ușor de instalat și configurat, care nu necesită echipamente suplimentare sub formă de gateway-uri, ci funcționează direct prin rețele Wi-Fi. Draperiile inteligente vă permit să creați o atmosferă confortabilă în locuința dumneavoastră, economisind timp și energie în ceea ce privește controlul manual al draperiilor.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes