iulie 3, 2023

Cum să vă protejați de hoți cu ajutorul casei inteligente

Atunci când plecați în vacanță într-o altă țară sau oraș, este important să nu uitați de securitatea locuinței. Casele goale și casele de vacanță în timpul verii sunt o țintă pentru hoți, avertizează poliția. De asemenea, statisticile referitoare la spargeri demonstrează acest lucru.

Dispozitivele inteligente pentru locuințe pot ajuta la prevenirea furturilor și permit proprietarilor să reacționeze rapid în cazul unui intrus în casă.

Dispozitive inteligente pentru securitatea locuinței

În prezent, dispozitivele inteligente vă permit să vă monitorizați casa, apartamentul sau casa de vacanță de oriunde din lume. Pentru a fi mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în casa dvs. în timp ce sunteți plecat, o puteți echipa cu gadgeturi inteligente:

 • senzori de deschidere a ferestrelor și ușilor. Senzorii instalați pe uși și ferestre vor putea anunța proprietarul că cineva a intrat în casă;
 • un interfon sau o sonerie video pentru apartament. Hoții verifică întotdeauna dacă locatarii sunt acasă înainte de a încerca o spargere a locuinței. O cameră video în interfon vă permite să vedeți imediat cine decide să vă viziteze în absența dumneavoastră și chiar să vorbiți cu persoana care intră ca și cum ați fi acasă.
 • senzori de mișcare. Senzorii instalați în camere vă vor alerta dacă detectează orice mișcare. Prin configurarea împreună a senzorilor și a camerelor video, puteți nu numai să vedeți o „imagine” online a ceea ce se întâmplă în apartament, ci și să o înregistrați pe un card de memorie. În caz de furt, înregistrarea poate fi folosită ca dovadă.
 • o cameră video în scara blocului. O cameră de luat vederi în scara blocului poate înregistra o tentativă de spargere sau persoane suspecte care se apropie de apartamentul dvs. în timp ce sunteți plecat.

Odată cu începerea verii, numărul furturilor din locuințe este în creștere. Poliția oferă sfaturi despre cum să îmbunătățiți securitatea locuinței:

 • Înainte de a pleca, este recomandabil să vă asigurați că toate ușile și ferestrele, inclusiv cele care duc la pivnițe, terase și poduri, sunt închise. Același lucru este valabil și pentru ferestre.
 • Dacă este posibil, ferestrele de la parter ar trebui să fie dotate cu gratii.
 • În cazul pierderii cheii, încuietorile de la ușa de la intrare trebuie schimbate imediat.
 • Obiectele de valoare ar trebui să fie încredințate rudelor sau unui depozit de bagaje pe perioada absenței dumneavoastră.

De asemenea, ar trebui să fiți atenți la rețelele de socializare:

 • Nu furnizați în mod inutil informații personale și adrese pe internet.
 • Nu postați pe internet fotografii ale apartamentului și ale pieselor de mobilier valoroase – acest lucru ar putea atrage atenția hoților.
 • Când plecați într-o călătorie sau pur și simplu plecați de acasă pentru o perioadă lungă de timp, nu vorbiți despre asta pe internet.

Dacă a avut loc un furt

Dacă vă întoarceți acasă și găsiți semne de pătrundere forțată, sunați imediat la poliție. Nu intrați în apartament până la sosirea poliției, pentru a nu șterge urmele pe care hoții le-ar fi putut lăsa în urmă. Dacă aveți înregistrări video sau informații despre persoane care ar fi putut fi la curent cu absența proprietarului, trebuie, de asemenea, să le raportați.

Atunci când poliția efectuează o percheziție, uitați-vă și dumneavoastră prin casă. Spuneți-le polițiștilor despre obiectele lipsă și furnizați o descriere exactă sau caracteristica acestora.

Statisticile arată că spargerile au loc cel mai adesea din cauza neglijenței proprietarilor de locuințe. Nu vă bazați pe noroc pentru a vă păstra apartamentul în siguranță. Soluțiile pentru case smart la prețuri bune sunt disponibile în Moldova. Gadgeturile inteligente sunt ușor de instalat, necesită doar o rețea Wi-Fi și vă vor ajuta să vă protejați locuința de furturi și intruși.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes